e-Services My Koekelberg    Print

De site van Koekelberg wil graag up-to-date zijn, en interactief met de burger.
Om u te helpen, hebben wij op deze pagina alle interactieve e-diensten verzameld, soms onuitgegeven voor een gemeentelijke website, die u op http://www.koekelberg.be/ kan vinden!
Om u te helpen ze terug te vinden, zal de K-Robot de betreffende pagina's van de site aanduiden. Prettig bezoek!

De beschikbare e-diensten

Om bepaalde administratieve stappen te verwezenlijken, om uittreksels van aktes of certificaten te bekomen, is het niet meer nodig om u aan het loket aan te bieden: het elektronische loket van IrisBox is er: dankzij uw identiteitskaart als toegangssleutel, kan u de gevraagde documenten 24u/24 online bestellen en betalen. Op dit ogenblik is het aanbod nog beperkt tot akten en documenten van de diensten Bevolking en Burgerlijke Stand, maar het zal weldra uitgebreid worden door documenten van andere diensten (Stedenbouwkunde….)

U heeft deelgenomen aan één van de talrijke activiteiten georganiseerd door de gemeente?
U vindt er foto's van onze site in de vorm van een fotoalbum per thema.U heeft ook de mogelijkheid om ze één voor één in groot formaat (800*600 pixels) te visualiseren of om ze automatisch onder vorm van een diavertoning te bekijken.
Uw kinderen gaan naar de gemeentelijke kinderopvang, naar het Kid's Motel of een van onze gemeentelijke scholen? Dankzij een beperkte en beveiligde toegang kan u binnenkort als ouder de foto's van uw geliefkoosde engeltjes raadplegen die gemaakt werden bij sommige activiteiten.

Vergeet ook niet een toertje door het historisch album van Koekelberg te maken, want oude postkaarten tonen onze gemeente met de nostalgie van weleer!

In maart 2007, lanceerde Koekelberg “Koekelberg TV”. Dit was één van de eerste initiatieven in zijn soort voor een gemeente. Net als de fotoalbums biedt Koekelberg u ook video's over de activiteiten aan, evenals reportages en zelfs oude films die gemaakt werden in Koekelberg in 1936!

Vanaf nu kan u tijdens de diensturen rechtstreeks online contact opnemen met een van onze medewerkers.
U kan vragen stellen via een chatsysteem en in de mate van het mogelijke snel een antwoord krijgen.
Het gebruikte systeem is Skype : Wanneer u Skype nog niet geïnstalleerd heeft  op uw PC, zal het systeem u een installatieprocedure en configuratie voorstellen die u kan volgen. 

Gemakkelijk een adres of  een gebouw terugvinden, de lokalisatie en vooruitgang van werkzaamheden visualiseren:  dit gebeurt hier, dankzij het vermogen van Google Maps.

Een sluikstorting in uw straat ? Een probleem door een verstopte rioolput? Contacteer ons snel dankzij deze vooropgestelde vragenlijst: een SMS en een mail worden automatisch door het systeem opgestuurd om de verantwoordelijke ambtenaar te verwittigen.

RSS betekent “Rich Site Summary” of “Really Simple Syndication” : deze technologie laat toe de laatste gepubliceerde actualiteiten in een website beknopt op te slaan.
Telkens er nieuwe informatie online geplaatst wordt, wordt de draad RSS automatisch aangepast en bent u onmiddellijk op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Dus onnodig permanent te surfen op al uw lievelingssites om op de hoogte te blijven : de laatste nieuwtjes volgen automatisch.

Iedereen mag de RSS gebruiken door de url RSS bij te voegen in de agregatie-software voor informatie. Twee draden RSS bestaan op onze site : nieuwsberichten en de opvolging van de gebeurtenissen.

 

De site van Koekelberg wordt mobiel. U kan onze internetsite bezoeken door uw PDA, Palmtop, Smart Phone of elk ander mobiel materiaal van dat type te gebruiken : om toegang te krijgen surf onmiddellijk naar http://www.koekelberg.be/  
Er moet geen specifiek adres meegedeeld worden. Het systeem past zich automatisch aan als de site bezocht wordt met een conventionele PC of met mobiel materiaal.
U kan er de laatste nieuwtjes vinden, de werkaanbiedingen, de werken, een handelszaak opzoeken, of om het even welke andere inlichting op onze site evenals alle contacten. 

Koekelberg Mobile breidt ook ons gebruik van SMS met de burger uit : info, herinneringen of kritieke situaties zullen binnenkort kunnen opgezonden worden naar de Koekelbergenaren die zich op voorhand hebben ingeschreven.
Op dit ogenblik wordt bijvoorbeeld al een SMS verzonden naar de inwoners om hen mee te delen dat hun paspoort (bijvoorbeeld) toegekomen is en dat ze het mogen afhalen ; gedaan met onnodige verplaatsingen naar het Gemeentehuis !

 

Interactiviteit biedt ook de mogelijkheid om u online in te schrijven voor activiteiten, politieke mandatarissen te contacteren of de ambtenaren die uw dossiers behandelen, deel te nemen aan opiniepeilingen betreffende bepaalde onderwerpen (zoals nu op de nieuwe site waarvan de resultaten u online worden gepresenteerd onder de vorm van grafieken), of om uw indrukken neer te schrijven in een gouden boek.

LEX

Het is verplicht door de wetgeving : alle notulen van de gemeenteraad, reglementen, belastingen, politiebesluiten die van toepassing zijn op het grondgebied van de gemeente, zijn in extenso in pdf-formaat verzameld in deze module. U krijgt op deze manier de kans om online de teksten die u interesseren te lezen of te downloaden.

 
 

Het concept MyKoekelberg verzamelt een hele reeks functionaliteiten die op interactiviteit gebaseerd zijn .

In MyKoekelberg heeft u de kans om ons uw voorkeur te laten weten en de diensten volledig gratis aan te schrijven. Sommige diensten zijn echter enkel voorbehouden voor de inwoners van de gemeente.
Op deze manier kan u informatie bekijken volgens uw interesses, informatie per mail ontvangen, Koekelberg News, evenals waarschuwingen per SMS in dringende gevallen. Ook andere diensten zullen later dit aanbod vervolledigen.

Hieronder worden de reeds beschikbare diensten getoond.

Log hier in 

 
Beschikbare MyKoekelberg - diensten

De handels van de gemeente hebben, via deze module, de kans om hun activiteiten en hun promotiecampagnes te tonen. Via een persoonlijke toegang en een gebruiksvriendelijke interface kunnen zij een logo en de tekst die ze wensen, integreren, evenals latere wijzigingen.

Talrijke entiteiten zoals scholen of de gemeentelijke kinderkribben, stellen aan de ouders een beveiligde toegang tot bepaalde delen van de site voor : zij kunnen er info verkrijgen die niet voor het grote publiek bestemd is of er foto's van de activiteiten van hun geliefkoosde engeltjes raadplegen.

Vele van onze medeburgers beschikken over “vergeten” media  die de gemeenschap interesseren. Op deze manier konden wij films over de gemeente die in 1936 gedraaid werden in het Elisabethpark, terugvinden en uitzenden op Koekelberg TV of oude foto's van Koekelberg van het begin van de eeuw tonen.
Deze module laat toe deze documenten genummerd te verzenden of suggesties te doen om onze website nog te verbeteren.

De burgers hebben de kans om, wanneer ze zich bij deze dienst inschrijven, waarschuwingen per SMS te krijgen betreffende :
- dringende informatie (veiligheid, rampenplan,...)
- informatie over culturele activiteiten
- directe informatie over het overschrijden van de luchtvervuilingsdrempel  
- directe informatie over bepaalde weerswaarschuwingen (zie hieronder)

Onmiddellijk verbonden met de vorige module van waarschuwingen per SMS, laat deze module de burger toe om waarschuwingen te verkrijgen wanneer extreme waarden bereikt worden door verschillende meteorologische parameters, die direct door ons weerstation opgemeten werden op ons grondgebied in samenwerking met MeteoBelgique.
U kan op deze manier verwittigd worden in geval van extreme koude en hittegolven, maar ook in geval van hevige regen die voor wateroverlast in kelders zou kunnen zorgen : wanneer u gewaarschuwd bent, kan u voorwerpen die er bewaard worden, tijdig in veiligheid brengen.

 


<<<Ook te zien:
    » Koekelberg TV
    » My Koekelberg
    » Herrineringen van Koekelberg
    » De Basiliek van Koekelberg
    » Koekelberg handelszaken
 
Gemeentehuis
Vanhuffelplein 6
1081 KOEKELBERG

Openingsuren :
MA. 08.00-12.00 | 13.30 - 16.45
DI. 08.00-12.00 | 13.30 - 16.45
WO. 08.00-12.00 | 13.30 - 16.45
DO. 08.00-12.00
VR. 08.00-12.00 | 13.30 - 16.4502/412.14.11
02/414.10.71
@ info.1081@koekelberg.brussels
 
 
 
 
 
Activiteitenkalender
»  
 M D W D V S Z
»     
1
2
3
4
»
5
6
7
8
9
10
11
»
12
13
14
15
16
17
18
»
19
20
21
22
23
24
25
»
26
27
28
29
30
31
 
Woensdag 28 oktober
Koekelberg
WOE

10°
13°
DON


12°
VRI

12°
15°
Het huidige weer :
Koekelberg

T° : 12.9 °C
Sol. Rad : 230 W/m²


MeteoBelgique Volledig weerbericht
www.meteobelgie.be
Luchtkwaliteit
Verwachting
Woe : ()
Don  : ()
Vri  : ()

Made, designed & hosted by ICT Koekelberg ©2012
Contact Webmaster