AGENDA 21

 

 

Wat is een Agenda 21?

De gemeente heeft sinds 2019 een Agenda 21 gestart, met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De bedoeling is om samen met de inwoners een programma van toekomstige acties op te zetten voor de duurzame ontwikkeling van de gemeente. Duurzame ontwikkeling ? Het is "een ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen". (Brundtland-rapport, 1987).

 

Acties ondernomen in Koekelberg

Uw mening telt! Een Agenda 21 wordt met de inwoners en gebruikers van de gemeente opgesteld. In 2019 en 2020 werden bijeenkomsten met burgers georganiseerd om naar de burgers te luisteren en samen een kwaliteitsvolle leefomgeving te creëren. Hier zijn enkele van de besproken onderwerpen: afval, mobiliteit, groene ruimten, lokale economie, sociale cohesie, enz. Er worden nieuwe burgerbijeenkomsten gepland.

Uw gemeentebestuur begint aan zero afval! Op 13 mei 2019 stemde de gemeenteraad van Koekelberg unaniem voor het verminderen van plastiek en afval in gemeentelijke activiteiten. 
Met de steun van het Gewest zullen in 2020 en 2021 zero plastiek en zero afval acties worden georganiseerd, in eerste instantie voor het gemeentelijk personeel. Bovendien is er een eco-team ontstaan onder het gemeentelijk personeel. Het eco-team is een werkgroep binnen de administratie die acties opzet voor de duurzame ontwikkeling van de administratie.

 

Op de hoogte gehouden worden

Wilt u de verslagen van de burgerbijeenkomsten ontvangen, deelnemen aan komende bijeenkomsten of uw ideeën voor een aangenamere leefomgeving meedelen? Neem contact op!

 

  Twitter share button Facebook share button  
 
Agenda 21
Henri Vanhuffelplein 6
1081 Koekelberg
icon téléphone   02 412 14 74
icon email