TAXI & COLLECTO

 

Taxis

De taxi biedt verschillende voordelen: het is een flexibel, beschikbaar en mobiel vervoermiddel dat een handige aanvulling vormt op het openbaar vervoer, vooral in bepaalde wijken of op tijdstippen waarop het openbaar vervoer niet of nauwelijks beschikbaar is.

Het gebruik van de taxi's in Brussel is interessant voor de toeristen en voor elke andere gebruiker die een punctuele verplaatsing moet doen. Standplaatsen voor taxi’s zijn voorzien in de nabijheid van de stations, culturele en toeristische plaatsen, etc. Taxi’s kunnen eveneens telefonisch besteld worden om een gebruiker thuis af te halen, op zijn werkplaats, enz.

Een taxi nodig? Koekelberg telt enkele taxi zones:

Een taxi contacteren en alle informatie: Brussel Mobiliteit

 

Collecto

Collecto is een collectieve taxidienst die zeven dagen op zeven beschikbaar is tussen 23 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends, en dit in het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De collectieve taxi's vormen een aanvulling op het Noctis-net die enkel in het weekend rijden. Collecto bedient momenteel meer dan 200 vertrekpunten (gelegen aan MIVB-haltes). Deze dienst verzekert uw verplaatsing van een Collecto-halte tot het adres van uw keuze binnen de grenzen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Tarief

  • € 5 per rit per persoon voor MOBIB-abonnees
  • € 6 per rit per persoon voor indien niet MOBIB-abonnee

Meer informationBrussel Mobiliteit

 

  Twitter share button Facebook share button  
 

NIEUWS

Door de Coronacrisis, is Collecto tot nader order echter niet meer beschikbaar.