CULTUUR

 

In 2019 maakten we in Koekelberg, net zoals in de andere Brusselse gemeenten, een nieuw cultuurbeleidsplan op voor de komende 6 jaar. Je kan het volledige cultuurbeleidsplan 2020-2025 downloaden op deze pagina als je wilt weten wat het inhoudt.

Met het Koekelbergs cultuurbeleidsplan wil de Nederlandstalige cultuurdienst de deuren openzetten voor alle inwoners, Nederlandstalig of niet, en legt ze haar focus daarom op ontmoeting in de openbare ruimte en op de meerwaarde van meertaligheid. 

Sinds 2018 biedt het gloednieuwe vrijetijdspunt van de gemeente Koekelberg (Comenius) in de Dapperenstraat tal van mogelijkheden voor ontmoeting, onderwijs, kunst, cultuur en ontspanning. Maar ook in het Elisabethpark en elders in de gemeente vinden we inspirerende ontmoetingsplaatsen.  Daarom gaat de dienst Nederlandstalige cultuur voluit voor samenwerking tussen verschillende culturele partners in Koekelberg, de Brede Schoolwerking en lokale vrijetijdsorganisaties zodat we voor onze inwoners een aantrekkelijk en meertalig cultureel programma kunnen aanbieden.  

Je kan de programmatie vinden in de Koekelberg News, op deze website, op de website van De Platoo en de website van de Nederlandstalige bibliotheek “Boekelberg” en hieronder vind je alvast een overzicht van alle culturele actoren (zowel Nederlandstalig als Franstalig) in onze gemeente.

 

  Twitter share button Facebook share button  
 
Nederlandstalige cultuur
Henri Vanhuffelplein 6
1081 Koekelberg
icon téléphone   02 412 14 47
icon email