JOURDAN VILLAGE - RUSTHUIS - RUST- EN VERZORGINGSTEHUIS - SERVICEFLATS

 

De Jourdan Village, gelegen in het historische centrum van de gemeente, is het nieuwe rust- en verzorgingstehuis van het OCMW van Koekelberg.

Ons rusthuis, dat zijn deuren opende in oktober 2019, voldoet aan de laatste normen op het gebied van comfort en veiligheid. Het kan 76 residenten huisvesten in een rustige en gezellige omgeving, en wij bieden een warme familieomgeving.

Onze teams, bezorgd over het levenscomfort en het welzijn van al onze residenten, of ze nu autonoom, gehandicapt of gedesoriënteerd zijn, ondersteunen hen dagelijks.

In de Jourdan Village wordt bijzondere aandacht besteed aan de plaats van naasten en aan het onderhouden van contacten met familie en vrienden. Ons project is gebaseerd op een geest van betrokkenheid en participatie van residenten, families en personeel.

 

Het onthaal

De opname in een rusthuis is een belangrijk moment. Onze maatschappelijk werkster is het eerste aanspreekpunt voor de familie of de toekomstige resident.

Ze organiseert bezoeken en beantwoordt verzoeken om informatie. Ze gaat na of ons levensproject kan voldoen aan de behoeften en verwachtingen van de persoon en bereidt zijn opname in het rusthuis voor.                        

Om de resident zich thuis te laten voelen, waakt de maatschappelijk werkster in samenwerking met de verschillende teams over een goede integratie.

De zorgen

Aangepaste en gepersonaliseerde zorgen worden verleend door een multidisciplinair team (verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesitherapeuten, ergotherapeute, logistieke assistenten). Het zorgteam is verantwoordelijk voor het medisch toezicht en de dagelijkse zorgen.

Het team van de kinesitherapeuten en de ergotherapeute bieden paramedische begeleiding in een speciaal ingerichte ruimte, evenals activiteiten van het type snoezelen zoals ontspannende baden.

Gedesoriënteerde mensen

Een eenheid in het rustoord is gewijd aan de opvang van gedesoriënteerde mensen die gespecialiseerd toezicht nodig hebben. Vijftien individuele kamers omringen een gemeenschappelijke leefruimte die toegang geeft tot een groot terras waar specifieke en stimulerende activiteiten worden georganiseerd voor het welzijn van de residenten.

De maaltijden

De maaltijden worden bereid door onze chef en zijn team in onze keukens. De maaltijden zijn gevarieerd, evenwichtig en respecteren ieders dieet of voedselvoorkeuren.

Wij geven de voorkeur aan een keuken op basis van verse en seizoensgebonden producten.

De animatie

Het animatieteam biedt dagelijks stimulerende activiteiten aan, aangepast aan het tempo van elke resident. De animatie is gevarieerd en beoogt zoveel mogelijk autonomie en contact met de buitenwereld te behouden.

Het animatieteam biedt onder meer intergenerationele activiteiten, animatie in samenwerking met de gemeentelijke bibliotheek en relatiemomenten met huisdieren, maar ook gezelschapsspelletjes, handmatige activiteiten, uitjes, dansactiviteiten, enz.

Wasruimte en onderhoud

De Jourdan Village heeft een wasploeg die zorgt voor de persoonlijke was van de residenten. Deze dienstverlening is in de dagprijs inbegrepen.

Het onderhoud van het gebouw en het schoonmaken van de kamers wordt uitgevoerd door een veelzijdig team dat zich bewust is van de regels van netheid en hygiëne.

De andere diensten

De Jourdan Village biedt de residenten andere diensten aan, zoals een kapper (één keer per week) en een pedicure (om de twee weken).

Een goed gevulde bibliotheek, met ook boeken met grote letters, is toegankelijk voor de residenten, ook zij met zichtproblemen.

Kamers en tarief

De ruime en lichte kamers zijn allemaal uitgerust met een eigen badkamer (met douche en toilet), maar ook met meubilair (bedden, kleerkast, fauteuil, tafel, stoelen), een stille koelkast en een televisie.

WiFi is gratis en aanwezig in het hele rusthuis.

Op elke verdieping zijn verscheidene kleine salons en terrassen toegankelijk voor de residenten.

Tarief:

  • Bewoners van Koekelberg: € 61,83 per dag
  • Niet-bewoners van Koekelberg: € 64,16 per dag

Zijn inbegrepen in het dagtarief: de persoonlijke was, animatie, incontinentiemateriaal, internettoegang en Wifi..

Het volgende is niet inbegrepen in het dagtarief: ltelefoon- en privécommunicatie, de huur van het televisietoestel, medische kosten, farmaceutische producten, kappers- en pedicurekosten, individuele transportkosten (taxi, ziekenwagen, enz.).

Serviceflats

De nieuwe serviceflats zijn particuliere woningen waarin de bewoners een zelfstandig en onafhankelijk leven kunnen leiden. Zij hebben toegang tot de gemeenschappelijke voorzieningen en tot bepaalde diensten van het woonzorgcentrum, waarvan zij vrij gebruik kunnen maken.

Het complex omvat 15 appartementen, met elk een slaapkamer, woon- en eetkamer, kitchenette, badkamer met douche en toilet, terras met uitzicht en een privékelder.

Een noodoproepsysteem is beschikbaar in alle gemeenschappelijke en privélokalen. Dat maakt het mogelijk om 24 uur per dag, 7 dagen per week contact op te nemen met de verpleegdienst van het woonzorgcentrum.

Tarieven :

De huurprijzen zijn als volgt voor :

  • Bewoners van Koekelberg : € 800,00 per maand
  • Niet-bewoners van Koekelberg : € 850,00 per maand
  • Huurgarantie : 2 maanden huur

 

De in rekening gebrachte toeslagen zijn als volgt:

  • Voorziening voor het verbruik van water, elektriciteit en verwarming : € 50,00 per maand
  • Maaltijden : diner (€ 8,00 per dag) of volpension (€ 14,00 per dag)
  • Huur parkeerplaats : € 50,00 per maand
  • Wasmachine : € 3,00 per munt, droger : € 1,80 per munt

 

 

Nuttige contacten

  Twitter share button Facebook share button  
 
Jourdan Village (Home OCMW)
François Delcoignestraat 39
1081 Koekelberg
icon téléphone   02 412 16 52
icon email