OVERLAST (DUIVEN, RATTEN, MUIZEN, INSECTEN)

Duiven

Het zuur in duivenuitwerpselen kan zware schade veroorzaken aan gebouwen en openbare ruimtes in de stad. Daarom moet de duivenpopulatie beperkt worden.

  • De gemeente komt niet rechtstreeks tussen bij problemen met duiven maar past wel het Algemeen politiereglement toe om hun verspreiding in te dammen en bestraft degenen die dit reglement overtreden.
  • Het is verboden duiven te voederen in de openbare ruimte.
  • Het is eveneens verboden om alle middelen die bedoeld zijn voor het voederen van dieren zoals katten, honden, eenden, vissen en duiven achter te laten, neer te leggen of weg te gooien in de openbare ruimte en op publieke plaatsen (art. 35 §1).
  • Dit verbod is ook van toepassing op privéwegen, binnenplaatsen of delen van gebouwen waar het voederen hinderlijk dreigt te zijn voor de netheid, de gezondheid en de openbare veiligheid en waar het risico bestaat dat insecten, knaagdieren en duiven worden aangetrokken door het voedsel.
  • De eigenaars of de bewoners van gebouwen moeten plaatsen waar duiven zouden kunnen nestelen permanent afschermen, alsook bevuilde gebouwen laten schoonmaken en ontsmetten. (art. 35 §2).
  • Diegene die de bepalingen van dit artikel overtreedt, wordt bestraft met een administratieve geldboete van maximum € 500.

Ratten

Als u ratten ziet in de openbare ruimte of bij u thuis, neem dan snel contact op met de dienst Openbare Netheid. Het probleem zal opgelost worden door het gemeentepersoneel van deze dienst of door een bedrijf dat gespecialiseerd in rattenbestrijding.

Kakkerlakken en muizen

De gemeente doet geen interventie bij een kakkerlakken- of muizenplaag. Gelieve hiervoor zelf een gespecialiseerde firma te contacteren.

 

 

 

 

  Twitter share button Facebook share button  
 
Openbare netheid
Henri Vanhuffelplein 6
1081 Koekelberg
icon téléphone   02 600 15 01
icon téléphone   0800 929 09
icon email